ARA
İŞ'TE BAŞARI HİKAYELERİ

Ferah Konfeksiyon Başarı Hikayesi

Ferah Konfeksiyon

Genç yaşlarda çalışmaya başlamak suretiyle ticari hayata atılan Saadettin Dirik, tekstil ve konfeksiyon sektörünün başarılı firmalarından Ferah Konfeksiyon'u bugünlere ulaştırmıştır... Devamı

Okul sütünden sonra yemek projesi geliyor

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

18.02.2013 Pazartesi - İSTANBUL

İlk ve ortaöğretim okullarına ücretsiz yemek verilmesi için hazırlanan projenin yıllık maliyetinin 12 milyar TL olduğu belirtildi.

 

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) okullarda süt dağıtma projesinin ardından okullarda yemek dağıtımı için kolları sıvadı. Sağlıklı nesiller yetiştirmek üzere ilk ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi gerektiğini savunan federasyon üyeleri, bu isteklerini cumartesi günü gerçekleştirilen "Yeni Neslin Beslenmesi" temalı toplantıda AK Parti Ar- Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya anlattı.

Projenin yıllık maliyetinin 12 milyar TL olduğu belirtildi. YESİDEF proje kapsamında 69 bin okulda 17 milyon öğrenci ve 555 bin öğretmene her gün 3 çeşit öğle yemeği vermeyi taahhüt ediyor. Yaklaşık bir yıldır proje için çalıştıklarını belirten YESİDEF Başkanı Hüseyin Bozdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarına konuyla ilgili bilgi verdiklerini de söyledi. Bozdağ, "5 buçuk yaşında annesinden aldığımız çocuğumuz, okula gittiğinde tost ya da hamburgerle tanışıyor. Proje sayesinde çocuklarımız gelecekte obez olacak ya da kanserle savaşamayacak. 'Test verin çözsünler, tost verin yesinlere son' projesi başlattık. Süt projesi evet ama yetmez. Yemek de dağıtalım" dedi. Bozdağ, Kars'tan Aydın'a kadar olan her ilde dernek yetkililerinin proje için hazır olduklarını söyledi.

Okullara 3 yıl içinde ücretsiz mutfaklar kurulacak


Proje kapsamında 69 bin okulda 17 milyon öğrenci ve 555 bin öğretmene her gün 3 çeşit öğle yemeği vermeyi taahhüt ettiklerini kaydeden Bozdağ, "Okullarımıza 3 yıl içerisinde ücretsiz olarak mutfaklar kuracağız. Her gün öğle yemeklerinde çocuklarımızı 3 çeşit yemek ile buluşturacağız. Her yıl ülkemizde kalp, obezite, diyabet gibi hastalıklara 60 milyar TL harcıyoruz. Biz sadece bu bütçenin yüzde 20'si yani 12 milyar TL ile çocuklarımızı sağlıklı besleyebilir, bozuk ve yetersiz beslenme kaynaklı sağlıklı sorunlarına son vererek 60 milyar TL'lik ağır yükten kurtulabiliriz" değerlendirmesinde bulundu. Okullarda bulunan kantinlere de dikkat çeken YESİDEF Başkanı Hüseyin Bozdağ, "Okul kantinlerine karşı değiliz. Tam tersine okullarda kantinlerin devam etmesini önemsiyoruz ama bir farkla; kantinci kantinciliğini yapmalı yani pişmiş gıda değil paketli gıda satmalı, yemekçi de yemekçiliğini yapmalı yani pişmiş işlenmiş gıda satmalı" dedi.

Önceki Haber Sonraki Haber

DİĞER KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

TÜRSAB, 9 ülkenin büyükelçisini Bursa'da ağırladı

08.05.2019 - BURSA

TÜRSAB, Türkiye'de görev yapan yabancı misyon şeflerine yönelik ikinci tanıtım gezisini Bursa'ya yaptı. ... Devamı

'Tekstil sektörünün yeni bir hikayeye ihtiyacı var'

29.04.2019 - KAHRAMANMARAŞ

TİM Başkanı Gülle, "Tekstil sektörünün tekrar bir hikaye yazmaya ihtiyacı var. Ağustos ayında açıklanacak ihracat reformumuzun alt çalışmalarını bakanımızla birlikte yapıyoruz" dedi.... Devamı

2. Bursa Gıda Fuarı 2 Mayıs'ta kapılarını açıyor

26.04.2019 - BURSA

Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile profesyonel alıcıları buluşturan 2. Bursa Gıda Fuarı, 2 Mayıs'ta kapılarını açacak.... Devamı

Halıda dünya trendini belirleyen DOMOTEX Turkey yarın açılıyor

26.04.2019 - GAZİANTEP

Halı sektörünün dünya liderleri DOMOTEX Turkey ile yarın Gaziantep'te bir araya geliyor.... Devamı

Gayrimenkul, İnşaat ve Kent Mobilya Fuarı Konya'da açıldı

26.04.2019 - KONYA

Ersözlü, inşaat sektöründe faaliyet gösteren onlarca tedarikçi firmanın, gayrimenkul, mobilya-dekorasyon firmalarının buluşacağı fuarlarda, yeni işbirliklerinden doğacak etkileşimin sektörlere katma değer yaratacağını söyledi. ... Devamı