ARA
İŞ'TE BAŞARI HİKAYELERİ

CAKO Konfeksiyon Başarı Hikayesi

Cako Konfeksiyon

80'li yıllarda Diyarbakır'da küçük esnaf olarak ticari faaliyete başlayan Cemal Yıldız, sahibi olduğu Cako Konfeksiyon ile bugün şehirdeki şıklığın ve modernliğin adresi olmanın gururu ve sevincini yaşıyor...Devamı

Konya Meram'da organik tarım atağı

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

18.08.2017 Cuma - KONYA

Konya'nın Meram İlçesi'nde 2008 yılında 30 çiftçi ile başlatılan organik üretim 50 çeşide ulaştı.

 

Konya'nın Meram İlçesi'nde 2008 yılında 30 çiftçi ile başlatılan organik üretim 50 çeşide ulaştı. Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, 2008 yılından itibaren İl Özel İdaresi, Konya İl Tarım Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Organik Tarım Bölümü ve Meram Ziraat Odası işbirliğinde Konya'nın pilot bölge olarak seçilen 2 mahallesinde yaklaşık 30 çifti ile başlatılan projenin büyük aşama kaydettiğini belirterek, "Proje kapsamında yapılan ilk çalışma organik patates üretimi çalışması idi. Şuanda çilek, böğürtlen, ahududu gibi ürünler ve bunun yanın da yine çeşitli sebzeler ile beraber 50 çeşit ürünün üretimi gerçekleştiriliyor" dedi.

Konya'da Taşkent'ten Akşehir'e kadar olan dağlık alanda ciddi bir organik üretimin söz konusu olduğunu kaydeden Ataiyibiner, "Bu bölgelerde parçalanmış arazi yapısı var ve bu parçalanmış arazi yapısında da çok küçük ölçekli araziler mevcut. Bu bölgelerde hububat tarımı veya endüstriyel tarım yapma imkanı yok. Bu yüzden bu alanlarda organik tarım yapılıyor. Çiftçinin refah seviyesini arttırmak ve birim alandan daha fazla üretim yapabilmek için de organik tarıma odaklandık" şeklinde konuştu.

Ekolojik tarım, organik tarım ve doğal üretimin birbirinden oldukça farklı üretim türleri olduğunu vurgulayan Ataiyibiner, "Organik ürünün ayrıca bir statüsü var. Organik ürün üretim aşamasının tamamı kontrollü yapılmış üretim demektir. Tüketiciler ürün alırken ürünlerde organik ürün sertifikasını aramak zorundalar. Organik üretim yapanlar üreticiler bu durumun farkındalar ve oldukça da bilinçliler ancak tüketicinin de bilinçlenmesi gerekiyor. Proje kapsamında organik üründe farkındalık yaratmak en büyük amaçlarımızdan birisi"açıklamasını yaptı. Konya'da halen bin 500 civarında çiftçinin organik tarımla uğraştığını belirten Ataiyibiner, "Bu ürünlerin üretim, sertifika, pazarlama ve sunum aşamalarında birlikte hareket edebilmek oldukça önemli. Organik üreticilerin en büyük avantajı, organik üretime normal tarımdan 3 kat daha fazla destek verilmesi. Bunun yanından bir de üretimden elde edilen gelir değişiklik gösteriyor. Bugün Konya'da bir dekar arazide sulu tarım uygulaması ile buğday yetiştiren çiftçinin ortalama geliri 300 TL civarında iken, aynı şartlarda aynı bölgede organik çilek üretimi yapan çitçinin geliri bin 500 ile 2 bin TL civarındadır" dedi.

Önceki Haber Sonraki Haber

EKONOMİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ocakta arttı

14.02.2020 - ANKARA

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi bu yılın ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,02, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,41 arttı. ... Devamı

Perakende satış hacmi yüzde 11 arttı

13.02.2020 - İSTANBUL

Geçtiğimiz yılın aralık ayında sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 arttı. ... Devamı

Sanayi üretimi yüzde 8.6 arttı

13.02.2020 - ANKARA

Aralık ayında yıllık bazda yüzde 6.7 artması beklenen sanayi üretimi yüzde 8.6 artış gösterdi. Arındırılmamış verilere göre ise sanayi üretimi artışı yüzde 9.6 olarak hesaplandı. ... Devamı

Toplanan inek sütü miktarı arttı

12.02.2020 - ANKARA

Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, Aralık 2019'da bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1,4 artarak 780 bin 842 tona yükseldi.... Devamı

Tekstilcilerin hedefi, Fransa'ya 1 milyar dolarlık hazır giyim ihracatı

10.02.2020 - İZMİR

Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'na katlacak tekstil sanayii sektörü, bu yıl 1 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.... Devamı