ARA
İŞ'TE BAŞARI HİKAYELERİ

Meydan Grup Başarı Hikayesi

Meydan Otomotiv Endüstri Nakliye ve Gıda Sanayi İç Dış Tic. Ltd. Şti.

1969 yılında otomotiv sektörüne yönelik faaliyet gösteren bir firmada çalışan olarak iş hayatına başlayan Ömer Faruk Meydan, 1991yılında Konya için bir ilki gerçekleştirerek; Japon otomobillerinin yedek parça ticaretini yapan firmayı kurmuştur...Devamı

Konya Meram'da organik tarım atağı

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

18.08.2017 Cuma - KONYA

Konya'nın Meram İlçesi'nde 2008 yılında 30 çiftçi ile başlatılan organik üretim 50 çeşide ulaştı.

 

Konya'nın Meram İlçesi'nde 2008 yılında 30 çiftçi ile başlatılan organik üretim 50 çeşide ulaştı. Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, 2008 yılından itibaren İl Özel İdaresi, Konya İl Tarım Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Organik Tarım Bölümü ve Meram Ziraat Odası işbirliğinde Konya'nın pilot bölge olarak seçilen 2 mahallesinde yaklaşık 30 çifti ile başlatılan projenin büyük aşama kaydettiğini belirterek, "Proje kapsamında yapılan ilk çalışma organik patates üretimi çalışması idi. Şuanda çilek, böğürtlen, ahududu gibi ürünler ve bunun yanın da yine çeşitli sebzeler ile beraber 50 çeşit ürünün üretimi gerçekleştiriliyor" dedi.

Konya'da Taşkent'ten Akşehir'e kadar olan dağlık alanda ciddi bir organik üretimin söz konusu olduğunu kaydeden Ataiyibiner, "Bu bölgelerde parçalanmış arazi yapısı var ve bu parçalanmış arazi yapısında da çok küçük ölçekli araziler mevcut. Bu bölgelerde hububat tarımı veya endüstriyel tarım yapma imkanı yok. Bu yüzden bu alanlarda organik tarım yapılıyor. Çiftçinin refah seviyesini arttırmak ve birim alandan daha fazla üretim yapabilmek için de organik tarıma odaklandık" şeklinde konuştu.

Ekolojik tarım, organik tarım ve doğal üretimin birbirinden oldukça farklı üretim türleri olduğunu vurgulayan Ataiyibiner, "Organik ürünün ayrıca bir statüsü var. Organik ürün üretim aşamasının tamamı kontrollü yapılmış üretim demektir. Tüketiciler ürün alırken ürünlerde organik ürün sertifikasını aramak zorundalar. Organik üretim yapanlar üreticiler bu durumun farkındalar ve oldukça da bilinçliler ancak tüketicinin de bilinçlenmesi gerekiyor. Proje kapsamında organik üründe farkındalık yaratmak en büyük amaçlarımızdan birisi"açıklamasını yaptı. Konya'da halen bin 500 civarında çiftçinin organik tarımla uğraştığını belirten Ataiyibiner, "Bu ürünlerin üretim, sertifika, pazarlama ve sunum aşamalarında birlikte hareket edebilmek oldukça önemli. Organik üreticilerin en büyük avantajı, organik üretime normal tarımdan 3 kat daha fazla destek verilmesi. Bunun yanından bir de üretimden elde edilen gelir değişiklik gösteriyor. Bugün Konya'da bir dekar arazide sulu tarım uygulaması ile buğday yetiştiren çiftçinin ortalama geliri 300 TL civarında iken, aynı şartlarda aynı bölgede organik çilek üretimi yapan çitçinin geliri bin 500 ile 2 bin TL civarındadır" dedi.

Önceki Haber Sonraki Haber

EKONOMİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

"Çiftçiye peşin ödeme piyasayı rahatlatır"

23.08.2019 - İSTANBUL

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Çiftçiye yapılacak peşin ödeme ekonomiye can suyu olur. En önemlisi çiftçi, esnafımıza olan borcunu zamanında ödemiş ve esnaftan bir sonraki yılın ürünlerini daha ucuza alma imkanı bulmuş olur." dedi. ... Devamı

Türk inşaat sektörü dünya ikincisi oldu

22.08.2019 - İSTANBUL

Türkiye, uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'nin "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" sıralamasında 44 firmayla ikinci oldu.... Devamı

Bankacılık sektörünün kredi hacmi arttı

22.08.2019 - ANKARA

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 7 milyar 869 milyon lira artarak 2 trilyon 489 milyar 532 milyon lira oldu.... Devamı

Tüketici güven endeksi yüzde 3,1 arttı

22.08.2019 - ANKARA

Tüketici güven endeksi, ağustosta geçen aya göre yüzde 3,1 artış kaydetti.... Devamı

TMO fındık alımlarında yedinci kez devrede

21.08.2019 - ORDU

Belirlenen takvim doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan TMO, Ordu'da fındık alımına başladı. ... Devamı