ARA
İŞ'TE BAŞARI HİKAYELERİ

Köprülü Otomotiv Başarı Hikayesi

Köprülü Otomotiv ve Endüstri Ürünleri San. Tic. A.Ş.

1958 yılında Konya Ticaret Odası'na Köprülü Halıcılık olarak kayıt olan firma, 1991 yılından bu yana anonim şirket olarak ticari faaliyetlerini sürdürmektedir...Devamı

Konya Meram'da organik tarım atağı

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

18.08.2017 Cuma - KONYA

Konya'nın Meram İlçesi'nde 2008 yılında 30 çiftçi ile başlatılan organik üretim 50 çeşide ulaştı.

 

Konya'nın Meram İlçesi'nde 2008 yılında 30 çiftçi ile başlatılan organik üretim 50 çeşide ulaştı. Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, 2008 yılından itibaren İl Özel İdaresi, Konya İl Tarım Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Organik Tarım Bölümü ve Meram Ziraat Odası işbirliğinde Konya'nın pilot bölge olarak seçilen 2 mahallesinde yaklaşık 30 çifti ile başlatılan projenin büyük aşama kaydettiğini belirterek, "Proje kapsamında yapılan ilk çalışma organik patates üretimi çalışması idi. Şuanda çilek, böğürtlen, ahududu gibi ürünler ve bunun yanın da yine çeşitli sebzeler ile beraber 50 çeşit ürünün üretimi gerçekleştiriliyor" dedi.

Konya'da Taşkent'ten Akşehir'e kadar olan dağlık alanda ciddi bir organik üretimin söz konusu olduğunu kaydeden Ataiyibiner, "Bu bölgelerde parçalanmış arazi yapısı var ve bu parçalanmış arazi yapısında da çok küçük ölçekli araziler mevcut. Bu bölgelerde hububat tarımı veya endüstriyel tarım yapma imkanı yok. Bu yüzden bu alanlarda organik tarım yapılıyor. Çiftçinin refah seviyesini arttırmak ve birim alandan daha fazla üretim yapabilmek için de organik tarıma odaklandık" şeklinde konuştu.

Ekolojik tarım, organik tarım ve doğal üretimin birbirinden oldukça farklı üretim türleri olduğunu vurgulayan Ataiyibiner, "Organik ürünün ayrıca bir statüsü var. Organik ürün üretim aşamasının tamamı kontrollü yapılmış üretim demektir. Tüketiciler ürün alırken ürünlerde organik ürün sertifikasını aramak zorundalar. Organik üretim yapanlar üreticiler bu durumun farkındalar ve oldukça da bilinçliler ancak tüketicinin de bilinçlenmesi gerekiyor. Proje kapsamında organik üründe farkındalık yaratmak en büyük amaçlarımızdan birisi"açıklamasını yaptı. Konya'da halen bin 500 civarında çiftçinin organik tarımla uğraştığını belirten Ataiyibiner, "Bu ürünlerin üretim, sertifika, pazarlama ve sunum aşamalarında birlikte hareket edebilmek oldukça önemli. Organik üreticilerin en büyük avantajı, organik üretime normal tarımdan 3 kat daha fazla destek verilmesi. Bunun yanından bir de üretimden elde edilen gelir değişiklik gösteriyor. Bugün Konya'da bir dekar arazide sulu tarım uygulaması ile buğday yetiştiren çiftçinin ortalama geliri 300 TL civarında iken, aynı şartlarda aynı bölgede organik çilek üretimi yapan çitçinin geliri bin 500 ile 2 bin TL civarındadır" dedi.

Önceki Haber Sonraki Haber

EKONOMİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

İlk 2 ayda kurulan şirket sayısı yüzde 10 azaldı

22.03.2019 - ANKARA

Yılın ilk 2 ayında kurulan şirket sayısı 2018'in aynı dönemine kıyasla yüzde 9,96 azaldı.... Devamı

Türkiye'nin elma üretiminde %40 fazlalık var

22.03.2019 - KARAMAN

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, "Türkiye'nin elma üretiminde iç pazar ihtiyacını karşıladıktan sonra yüzde 40'lık bir üretim fazlalığı var." dedi.... Devamı

İnşaat maliyet endeksi arttı

22.03.2019 - ANKARA

İnşaat maliyet endeksi, önceki aya göre yüzde 6.49 oranında arttı.... Devamı

İkinci el otoda KDV sorunu çözüldü

22.03.2019 - ANKARA

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle uğraşan mükellefler, bu araçları satarken, satın aldıkları sırada ödedikleri KDV oranını uygulayacaklar.... Devamı

"KDV uyuşmazlığında imzalar atıldı"

21.03.2019 - ANKARA

Bakan Albayrak, ikinci el otomobil satışlarında KDV uyuşmazlığına ilişkin çalışmanın tamamlandığını, imzaların atıldığını söyledi.... Devamı