ARA
İŞ'TE BAŞARI HİKAYELERİ

Ata Bilişim Başarı Hikayesi

Ata Bilişim San. Tic. Ltd. Sti.

2007 yılında kurulan ATA Bilişim; eğitim, destek, teknik servis, proje, satış ve pazarlama departmanlarındaki eğitimli kadrosuyla müşterilerine “Müşteri Memnuniyetinin Sürekliliği Esastır“ ilkesi ile hizmet vermektedir...Devamı

"Kırmızı mercimek ve kuru fasulyeye pozitif ayrımcılık yapacağız"

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

10.02.2020 Pazartesi - İÇEL

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Güldal, yeni dönemde bakliyatta kırmızı mercimek ve kuru fasulye üretimini artıracak çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Mersin Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, yeni dönemde bakliyatta kırmızı mercimek ve kuru fasulye üretimini artıracak çalışmalar yapacaklarını söyledi. Güldal, bakliyatın anavatanı ve gen merkezinin Anadolu olduğunu ifade etti. 



2016 yılında başlattıkları destek projeleriyle bakliyat üretimini artırdıklarını söyleyen Güldal, özellikle nohut ve mercimekte ekimlerin artması ve rekoltenin fazlalığına bağlı olarak güçlü bir stokları olduğunu kaydetti. Ancak, kırmızı mercimekte ve kuru fasulyede planladıkları üretim kapasitesine ulaşamadıklarını dile getiren Güldal, "Bundan sonra hem bakanlığımız hem de TMO olarak, nohut ve yeşil mercimekten ziyade kırmızı mercimek ve kuru fasulyeye pozitif ayrımcılık yapacağız. Onların üretimini de artırmaya ağırlık vereceğiz" diye konuştu.


"Et yerine geçen bitkisel ürünlere talep artıyor" 


Bakliyatın işlenmesinin önemine işaret eden Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Başkanı Hüseyin Arslan da, "200 dolarlık bakliyatın ayrıştırılan proteini 8 bin dolara satılıyor. Biz ise sadece 200 dolar bakliyat satmakla uğraşıyoruz. Dünyada günümüzde 2 milyon ton bakliyat proteini üretiliyor. Et yerine geçen bitkisel ürünlerde yaşanan yüksek talep nedeniyle bu rakam daha da büyüyecek" diye konuştu. 



Türkiye'nin 1980'li yıllardaki 2 milyon tonluk bakliyat üretiminin, bugün 1 milyon tona indiğini ifade eden Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Abdullah Özdemir ise, "Faydalı bir besin kaynağı olduğu için üretimi de tüketimi de artırmamız lazım" dedi. 


Dünya nüfusunun 2 milyardan fazlasının proteinini baklagillerden karşıladığına dikkat çeken Mersin Valisi Ali İhsan Su da, "Beslenmede proteinin yüzde 22'si baklagillerden sağlanıyor. Dünyada yaklaşık 40 milyar dolarlık yemeklik baklagil üretiliyor. Baklagilleri işleyerek, yüksek katma değer oluşturarak, pazara yeni ürünler sunmalıyız" şeklinde konuştu.
Önceki Haber Sonraki Haber

EKONOMİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Sektörlerde 'salgın' revizyonu

18.02.2020 - İSTANBUL

Koronavirüs salgını sonrası Çin'de üretim sekteye uğrarken, Türk firmalar ise boşluğu doldurmak için harekete geçti. Rotanın Uzak Doğu'dan Türkiye'ye çevrilmesiyle tekstilden gıdaya birçok sektör talep artışını karşılamaya çalışıyor.... Devamı

Kıvanç: Tekstil ve konfeksiyon sektörü istihdam deposu

18.02.2020 - ADANA

Adana Sanayi Odası Başkanı Kıvanç "Tekstil ve konfeksiyon sektörü 2019 yılını 1 milyon 2 bin 690 istihdama ulaşarak yüzde 46 artış gerçekleştirdi. 10 yılda toplam 313 bin 136 ilave istihdam sağladı." dedi.... Devamı

"Esnafın, zincir marketle rekabeti için özel bir model geliştiriyoruz"

17.02.2020 - ANKARA

Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Erkan, "Esnafın zincir marketle rekabet edebilmesi için özel bir model üzerine çalışıyoruz" dedi. ... Devamı

Perakendeciler, sürdürülebilir gelecek için çözüm arıyor

17.02.2020 - ANTALYA

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, yerel perakendecilerin yaşadığı ortak sorunlara ortak çözümler geliştirebilmek amacıyla konferans düzenledi.... Devamı

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ocakta arttı

14.02.2020 - ANKARA

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi bu yılın ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,02, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,41 arttı. ... Devamı