ARA
İŞ'TE BAŞARI HİKAYELERİ

Sarnıç Otel Başarı Hikayesi

Sarnıç Otel

1915 yılında konak olarak inşaa edilen, orjinal haline sadık kalınmak suretiyle otele çevrilerek, 1999'dan bu yana hizmet vermekte olan Sarnıç Hotel; "sarnıç" ismini altında bulunan ve Bizans İmparatorluğu tarafından 5.yy'da inşaa edilen sarnıçtan almaktadır...Devamı

İzmir Ticaret Borsası kızıl buğdayın ekimini yaygınlaştıracak

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

24.10.2019 Perşembe - İSTANBUL

İTB "Topraktan Fırına: Kızıl Buğdayın Yolculuğu" isimli bir proje başlattı.
İTB, Anadolu'nun en eski buğday tohumlarından biri olan kızıl buğdayın ekiminin yaygınlaştırılması, yüksek protein ve düşük gluten içeren unundan ekmek yapılarak tüketicilere tanıtılması hedefiyle, "Topraktan Fırına: Kızıl Buğdayın Yolculuğu" isimli bir proje başlattı.


İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, doğal kaynakları hoyratça kullanan insanoğlunun bunun bedelini her geçen yıl biraz daha fazla hissettiğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Japonya'da meydana gelen ve süper tayfun olarak da bilinen Hagibis tayfunu, iklim değişikliğinin yol açtığı önemli doğa olaylarının son örneği. Avrupa Çevre Ajansı'nın raporuna göre, 2050 yılına gelindiğinde buğday, mısır ve şeker pancarı gibi ürünlerde verimin yüzde 50 oranında azalacağı tahmin ediliyor. İklim felaketi her ne kadar kaçınılmaz sonuçlar doğuracak olsa da bu etkileri yavaşlatma veya azaltma imkânı halen elimizde" dedi.


Gönüllü çiftçiler ile üretim sağlanacak


Borsa olarak sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam için yerel tohumları toprakla buluşturan bir projeye başladıklarını dile getiren Kestelli, projenin adı, 'Topraktan Fırına: Kızıl Buğdayın Yolculuğu" olduğunu ve önerinin Hububat Mamulleri Toptan Ticareti Komitesi'nden geldiğini söyledi. 'En güzel mirasımız, yerel tohumlarımız' diyerek projeye adım attıklarını bildiren Kestelli, "Bölgemizden gönüllü çiftçilerimiz ile sözleşmeli tarım yaparak kızıl buğdayın üretimini sağlayacağız. Bu buğdaydan un ve ekmek üretimini gerçekleştireceğiz. Yerel tohumlar binlerce yıldır değişen koşullara uyum sağlayarak günümüze ulaşmayı başarmış örnekler olduğundan yaşamın sürdürülebilirliği için birer genetik hazine. Biz de ata yadigârı tohumlara yatırım yaparak hem sağlıklı ürünler elde etmeyi hem de lezzetin sürekliliğini sağlamayı hedefliyoruz. Kızıl buğdayın bu yolda bir mihenk taşı görevi üstleneceğine inanıyorum" diye konuştu.


"Tarım Bakanlığı gübre ve ilaç fiyatlarını denetlesin"


İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz ise tarımsal üretimdeki en büyük problemin girdi maliyetlerinin yüksekliği olduğuna dikkat çekerek, "Maliyetler içerisinde de özellikle gübre ve ilaç fiyatları üreticimizi zorlayan kalemler. Bunlar ağırlıklı olarak hem mamul hem de hammaddelerini ithal ettiğimiz ürünler. Hem yurtdışı fiyat artışları hem de kurlardaki artış maalesef üretim maliyetlerine doğrudan yansıyor. Ancak, kur gerilemelerinde ya da hammadde gerilediğinde bu kez üreticinin lehine bu girdilerin fiyatları geri geliyor mu? Asıl mesele burada. Tarım Bakanlığı'nın üreticimizi kollamak adına gübre ve ilaç fiyat artış ve azalışlarını eskiden de olduğu gibi sıkı bir şekilde denetlemesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Önceki Haber Sonraki Haber

DİĞER KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Buğday üretimi iç talebi karşılıyor

20.03.2020 -

TÜİK verilerine göre, Türkiye, toplam tahıl ürünlerinde en büyük payı alan buğdayda yüzde 100,5 yeterlilik oranına sahip.... Devamı

Kızıltan: Türkiye'yi aylarca besleyecek balık, beyaz et ve yumurta üretiyoruz

19.03.2020 - İZMİR

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Kızıltan, "Türkiye'yi aylarca besleyecek levrek, çipura ve alabalık başta olmak üzere balık, yumurta ve beyaz et üretimimiz var." dedi.... Devamı

Manisalı üreticiye 'Erken Uyarı'lı destek

19.03.2020 - MANİSA

Manisa'da üreticilerin, hava şartlarından doğacak olumsuzluklar karşısında önlem alabilmelerini sağlamak amacıyla Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu için yeni bir protokol imzalandı.... Devamı

'Yılın En Başarılı Sağlık Yöneticisi' Sezai Sevgin oldu

12.12.2019 - İSTANBUL

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin "Yılın En Başarılı Sağlık Yöneticisi" seçildi. ... Devamı

İş Bankası 25 bininci satranç sınıfını açtı

26.11.2019 - ANKARA

İş Bankası'nın ana sponsorluğunda yaptırılan satranç sınıflarının 25 binincisi, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, okul müdürü ve öğrencilerin katılımıyla Şehit Adil Yurtoğlu İlkokulu'nda açıldı. ... Devamı