İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

Girişimcilik Uzmanı - Dr. Kenan Mortan Yanıtlıyor

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

Türkiye`de Orta Ölçekli Ayakkabı İmalatı Yapmak İstiyorum

07.02.2012 11:00
İyi günler Kenan Bey.

Benim yurtdışında bir ayakkabı mağazam var. Ben Türkiye`de orta ölçekli ayakkabı imalatına gecmek istiyorum. Muhtemelen Adana`da olacak ama bütün illeri araştırıyorum. Bunun için ön araştırmalar yapıyorum birde sizin fikrinizi almak istedim. Karşılaşacağım masraflara nakitim yetmemekte. Türkiye`de Bu alanda nereden nasıl (herhangi bir kurum kuruluş yada banka) bir destek alırım? Kosgeb'in bu alanda bir desteği var mı? Varsa da, ben fabrikayı kurduktan sonra mı destek verir? Yoksa daha en başta bana destek vermeye başlar mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Gökhan Şahin
Sayın şahin merhaba!

Yurtdışında ayakkabı mağazası varken neden Türkiye'de üretim yapma kararı alıyorsunuz? Hele hele KOBİ ölçeğinde... Unutmayın, 1980'ler ortasından bu yana bu dal birim maliyetinde makul oranı ancak büyük işletmelerle sağlıyor. Bu yüzden başta Çin sonra Hindistan, Dominik Cumhuriyeti, Vietnam bu işte ihtisaslaştı. Buna Türkiye işletmeleri de uydu. Halen büyük ölçekte bu işi yapan 15 - 17 kuruluş var.

Gökhan Bey,

Sakın ola ki, sizi başımdan savdığımı düşünmeyin. Sadece pazar koşulları hakkında sizi bilgilendirmek ve biraz da uyarmak istiyorum. Çünkü İŞ`TE KOBİ olarak KOBİ`lere karşı böylesi bir sorumluluğumuz var.

Gökhan Bey, Bütün bunlar sizi tatmin etmemişse, öncelikle Antep'i araştırın derim. Zira bu kentin kavafiye ürünlerde önemli bir üretim geçmişi ve kültürü var.

KOSGEB bu işletmelere - ben sizden farklı fabrika adını kullanmıyorum - desteğini kuruluş öncesi veriyor. 'KOBİ Proje Destek Programı' kapsamında geri ödemesiz maksimum 150 bin TL. alabilirsiniz. Ama bunun için ya istihdam artışı ya da verimlilik yaratıcı yönüyle KOSGEB yönetimini ikna etmeniz gerekir.

Tatmin oldunuz mu?

Uzun ince yolunuzda kolaylıklar dilerim.

 

Dr. Kenan Mortan


İşin Uzmanları bölümünde İŞ'TE KOBİ kullanıcıları tarafından sorulan sorulara verilen cevaplar öneri niteliğinde olup, burada yer alan önerilerden yola çıkılarak yapılacak uygulamalarda karşılaşılabilecek maddi ve manevi zararlardan, Türkiye İş Bankası, Türkiye İş Bankası çalışanları, İŞ'TE KOBİ İnternet Sitesi ve/veya soruları cevaplayan uzmanlar sorumlu değildir.

İş Kurmak İstiyorum

Soran: Zeynep Yıldız
Yayın Tarihi: 21.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Öğrenim Hayatımı Bitirdim İş Kurmak İstiyorum

Soran: Erdi Caba
Yayın Tarihi: 21.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

İşyeri Açmak İçin Kredi

Soran: Sema Karan
Yayın Tarihi: 18.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Büfe Açmak İstiyorum

Soran: Türkay Amil
Yayın Tarihi: 18.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Girişimcilik Kursu Sertifikası

Soran: Mediha Turgut
Yayın Tarihi: 17.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

YTTK'ya Göre Limited Şirket Ortağının Biri Yüksekokul Mezunu Olmak Zorunda Mı?

Soran: Mehmet Mete
Yayın Tarihi: 16.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

KOSGEB ve Eğitim Destekleri

Soran: Orhan Genç
Yayın Tarihi: 15.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Yeni İşyeri Kurulması ve Hibeler/Krediler

Soran: Engin Beylan
Yayın Tarihi: 15.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Medikal Malzeme Satışı ve Destekler

Soran: Esmeray Çetin
Yayın Tarihi: 08.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Girişimciliğe İlk Adım

Soran: Aydın Demir
Yayın Tarihi: 08.05.2012
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Geri 1 2 3 4 5 İleri