İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

İzmir Çamlaraltı Koleji Başarı Hikayesi

İzmir Çamlaraltı Koleji

1954 yılında Mehmet Ali Sertatıl tarafından 14 öğrenciyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayan, 1955-1956 öğretim yılında ortaokul ve lise kısımlarını bünyesine katan İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, bugün ülkemizin farklı kademelerinde görev yapan 4.000'i aşkın mezunlarıyla gurur duymaktadır. Devamı

Girişimcilik Uzmanı - Dr. Kenan Mortan Yanıtlıyor

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

Şarküteri - Tekel Kurmak İstiyorum

18.09.2012 16:00
Kenan bey selamlar,

Elimde belli bir miktar nakit param var, bu nakdin üzerine kredi desteği ile tüketicinin hem gözüne hoş gelecek hem de aklında yer edecek bir dükkan açmak istiyorum. Dükkânın tutunabilmesi için en önemli şeyin bulunduğu konum olduğunu düşünmekteyim. Doğru lokasyonu bulduğumu ve dükkanı açtığımı farz edersek dükkanın hemen hemen bir sene içerisinde kendini amorte edeceği kanısındayım. Acaba düşüncelerim fazla mı iyimser sizin fikriniz nedir, piyasa hakkındaki düşüncenizi öğrenebilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

Oğuzhan Şimşek
Oğuzhan Bey,

İşe sermaye koyarak başlamanızı sevdim. Demek ki elinizi taşın altına koyuyorsunuz.

Şimdi benim işim, bu 'elinizi' biraz korumak ve kollamak olacak.

Tekel işinden vazgeçin, hem büyük sermaye ister, hem de çok yaygın olarak yapılıyor.

Şarküteri işi güzel. Ama ürün ne olacak ? Bayramiç'ten helva, Erzincan'dan tulum peyniri, Tokat'tan mahlıç, Kastamonu'dan salep ve sarımsak olacak mı? Bunlar olursa bu şarküteri tutar. Yoksa sadece başkalarının yaptığını tekrarlamış olursunuz.

Dükkanın iyi bir yerde olması doğru bir kural. Ama hava paralarını unutmayın. Bu artık tüm Türkiye kentleri için doğru. Bu yüzden dükkan yeri tek belirleyici değil. Müşteri, müşteriyi getirir.

Sizin sorunuzu tersten okuyup , işin başlangıç noktasını tanımladım. Aklınız kesti mi? Evetse, bana yazın birlikte 1-2 adım daha atalım.

Kolay gelsin diyorum.

Dr. Kenan Mortan


İşin Uzmanları bölümünde İŞ'TE KOBİ kullanıcıları tarafından sorulan sorulara verilen cevaplar öneri niteliğinde olup, burada yer alan önerilerden yola çıkılarak yapılacak uygulamalarda karşılaşılabilecek maddi ve manevi zararlardan, Türkiye İş Bankası, Türkiye İş Bankası çalışanları, İŞ'TE KOBİ İnternet Sitesi ve/veya soruları cevaplayan uzmanlar sorumlu değildir.

Butik Restoran ama Nasıl?

Soran: Deniz Erden
Yayın Tarihi: 26.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Kuru Harç Üretim Tesisi Kurabilir miyim?

Soran: Ahmet Aydemir
Yayın Tarihi: 23.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Bitkisel bir ilaç yapıp, patetini alabiilmek için nasıl destek bulabilirim?

Soran: Gözde Chn
Yayın Tarihi: 22.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Serada İstiridye Mantarı Yetiştiriciliğinde Nasıl Başarılı Olurum?

Soran: Kazım Mutlu
Yayın Tarihi: 21.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

İş Hacmimi Nasıl Genişletirim?

Soran: Ali Gokbas
Yayın Tarihi: 21.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Dağınık Borçlarım Beni İflasa Sürüklüyor. Ne Yapmalıyım?

Soran: İbrahim Toker
Yayın Tarihi: 21.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

İpek ve Kaşmir Kumaşlardan Yapılan Aksesuarların İthalatını Nasıl Yaparım?

Soran: Alparslan Ayverdi
Yayın Tarihi: 21.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

İş Yerime Nasıl Sermaye Bulurum?

Soran: Sultan Yıldırım
Yayın Tarihi: 21.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Boya Üretim Tesisi Kuruluşu için KOSGEB Destel Sağlar mı?

Soran: Gökay Dere
Yayın Tarihi: 21.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Toz Boya Bayiliği için KOSGEB Destek Verir mi?

Soran: Cemil Yurttaş
Yayın Tarihi: 21.01.2015
Cevaplayan Uzman: Dr. Kenan Mortan

Geri 1 2 3 4 5 İleri