08.02.2012 Çarşamba - İSTANBUL
TOBB işbirliğinde 14 ilde şirketlere yönelik yeni TTK eğitim ve tanıtım toplantıları başlıyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde 14 ilde şirketlere yönelik yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) eğitim ve tanıtım toplantıları başlıyor. Toplantılarının ilki bugün saat 13.30'da İstanbul Hilton Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve "www.turkcell.com.tr" kurumsal adresinden canlı olarak yayınlanacak. Dileyenler video formatındaki içeriklere daha sonra da ulaşabilecekler. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, konuya ilişkin açıklamasında yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Türkiye'de yatırım ve iş yapma ortamının iyileştirilmesi, şirketlerde kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesi, kayıt dışılığın önlenmesi, şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin sağlanması, bilgi toplumuna uygun hizmetlerin ön plana çıkması gibi alanlarda önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Yazıcı, "Bakanlığımızın himayesinde ve TOBB ile işbirliği içerisinde Türkiye genelinde 14 ilde yapılacak eğitim toplantılarında, Yeni Türk Ticaret Kanununun iş hayatına getirdiği yenilikler ve yükümlülükler konunun uzmanları tarafından şirketlerimize anlatılacaktır. Bu önemli eğitim faaliyetinin kamuoyuna ve hedef kitleye duyurulmasına sağlayacağı katkı için Turkcell'e teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise şunları kaydetti:
"Yeni Türk Ticaret Kanunu, sanayicinin, tüccarın, esnafın anayasasıdır. Şirketlerimizin, özellikle de KOBİ'lerin bu yeni döneme uyum sağlaması için önemli hazırlıklar yapması gerekiyor. Bu hazırlığı yapmayan veya geciktiren şirketlerimiz, rekabette zorlanacaklardır. Kanunun tüm maddelerinde mutabık kalmadık. İtirazımız olan yerler var. Ancak kanunun yürürlüğe girmeden bunların da çözülmesini bekliyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile düzenleyeceğimiz toplantılarda kanunun şirketlere getirdiği fırsatlar ve yükümlülükler uzmanlar tarafından anlatılacak. Şirketlerimizin, yeni Ticaret Kanununa, ne ölçüde hazır olduklarını saptamak üzere, Deloitte ile işbirliği içinde, "TTKmetre" isimli bir anket de hazırladık. TOBB'un internet sayfasında kullanıma açtık. Şirketlere burada, bedava danışmanlık hizmeti veriyoruz. Şirketlere check-up yapıyoruz. Ayrıca Turkcell ile TTK eğitimlerini canlı yayında 81 ile yayıyoruz."
Yeni TTK için el altında bir video-kılavuz olacak
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv Turkcell'in her zaman küçükten büyüğe tüm işletmelerin ihtiyaçlarını düşündüğünü vurgulayarak, yeni TTK'ya yönelik eğitim toplantılarının kamuoyuna internet üzerinden en yaygın şekilde ulaştırılmasını sağlamanın Turkcell'in bilgi toplumu hedefleriyle örtüştüğünü belirtti. Ciliv, şöyle devam etti:
"Hem ekonomik bakımdan ülkemizin belkemiğini oluşturan iş dünyasına bu olanağı sunmak hem de mobil cihazlardan Turkcell 3G kalitesiyle müşterilerimize eğitimleri ücretsiz takip edebilme fırsatı sağlamak bize mutluluk veriyor. Eğitimler canlı yayından takip edilebileceği gibi isteyenler internetten yayınlanan bu içeriklere daha sonra da ulaşabilecekler. Yani aslında, artık TTK'ya ilişkin akıllarına takılan tüm sorular için ellerinin altında her an her yerden ulaşabilecekleri bir video-kılavuz olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve TOBB'u henüz kanun yürürlüğe girmeden böyle bir proje başlattıkları için tebrik ediyorum."
EKONOMİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER
24.05.2012 - İSTANBUL
Kapasite kullanım oranını değerlendiren Bakan Ergün, "Türkiye, Orta Vadeli Program'da tespit ve ilan ettiğimiz senaryolara uyumlu bir şekilde yoluna devam etmektedir" dedi.
... 
24.05.2012 - ANKARA
Reel sektörün güveni Mayıs ayında, bir önceki aya göre 2.2 puan azalarak 113.8 seviyesine geriledi.
... 
24.05.2012 - ANKARA
İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre 0.5 puan azalarak yüzde 74.7 seviyesinde gerçekleşti.... 
24.05.2012 - İÇEL
Dernek, öncelikle Habur Sınır Kapısı'ndaki uzun bekleme sürelerini en aza indirip ticareti canlandırmayı planlıyor.... 
24.05.2012 - İSTANBUL
Oluklu mukavva üreticileri, tüm sektörleri oluklu mukavva ambalajı kullanmaya davet etti.... 