İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

Piyasalarda İyimserlik Korunuyor

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

27.05.2009 Çarşamba - İSTANBUL

Yükseliş eğiliminde hareket eden İMKB, günün ilk seansını 451 puan artışla 35.312 puandan kapattı.

Yükseliş eğiliminde hareket eden İMKB, günün ilk seansını 451 puan artışla 35.312 puandan kapattı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.3 değer kazanırken, günün ilk yarısında 1.3 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu.

Borsa, yurtdışındaki toparlanmanın desteğiyle yeni güne alıcılı başladı. Özellikle ABD'de tüketici güveninin beklenenden iyi gelmesi piyasalara moral verdi. Yurtdışındaki iyimser hava bugün Bileşik Endeksin de 35.500 direnç bölgesini test etmesini sağladı. Seans içerisinde 35.609 puana kadar çıkan piyasa, küçük çaplı kar satışlarıyla da 35.246 puana geriledi.

Bir yandan IMF ile ilişkileri takip eden İMKB'de yurtdışına paralel seyrin devam etmesi bekleniyor. Piyasalar bugün ABD'den gelecek nisan ayı ikinci el konut satışlarını bekliyor. Borsada 34.700, 34.500 destekler ve 35.100, 35.500, 35.800, 36.000 dirençler olarak izlenecek.

Döviz ve faiz dengeli seyrediyor

Öte yandan yurtiçi para piyasasında ise dolar 1.55-1.56 TL bandındaki hareketini sürdürüyor. Kapalıçarşıda 1.5570 TL'den el değiştiren dolar bankalararası piyasada 1.5500-1.5620 TL bandında işlem görüyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3970 sent seviyesinde yer alırken yurtiçinde euro 2.1750 liradan alıcı buluyor.
Tahvil-bono cephesinde ise 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 12.61 seviyesinde yer alıyor. Gösterge kıymet dün yüzde 12.44 bileşik seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Önceki Haber Sonraki Haber

PİYASA KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

'Eurodan çıkış' baz senaryoya dönüşüyor

23.05.2012 - İSTANBUL

Yunanistan'ın eurodan çıkışına yönelik hazırlık içinde olunması piyasalarda satış baskısını artırdı. Paritedeki düşüşle Dolar/TL 1.85'i aştı, İMKB %2.4 değer yitirdi.... Devamı

Yatırımcı riskten kaçtı, dolar aldı

23.05.2012 - İSTANBUL

Euro, dolar karşısında 2010 Ağustos ayından bu yana en düşük seviye olan 1.2615'e kadar gerilerken, Dolar/TL 1.85'i denedi.... Devamı

Son dört ayın en yüksek değerine yaklaştı

23.05.2012 - İSTANBUL

Haftaya yükselişle başlayan dolar, bugün 19 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.... Devamı

Borsa 57 binin üzerinde

22.05.2012 - İSTANBUL

Gün içerisinde 57.134 puana kadar yükselen İMKB-100 günü 593 puan ve artışla 57.079 puandan tamamladı.... Devamı

Yarınki zirve öncesi risk iştahı canlı

22.05.2012 - İSTANBUL

Dün dış piyasalara göre daha zayıf bir performans sergileyen İMKB yeni güne 57.000'in üzerinde başladı.... Devamı