İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

Piyasada Temkinli Seyir İzleniyor

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

26.05.2009 Salı - İSTANBUL

Borsada yeni gün temkinli yükselişle başladı. Açılışını 37 puan artışla 35.445 puandan yapan Bileşik Endeks, 35.720 puana kadar çıktı.

Borsada yeni gün temkinli yükselişle başladı. Açılışını 37 puan artışla 35.445 puandan yapan Bileşik Endeks, 35.720 puana kadar çıktı. Kar satışları nedeniyle yukarı yönlü harekette hız kesen Ulusal-100 Endeks, saat 10:45 itibariyle 35.411 puanda (+4) yer alıyor. Gerçekleşen işlem hacmi ise 685 milyon TL düzeyinde.

IMF dışında kısa vadeli olarak önemli bir beklentisi bulunmayan borsada yurtdışı piyasalara paralel seyir devam ediyor. Dış piyasalarda ise dün ABD spot piyasada tatil nedeniyle işlem yapılmazken, bugün ABD vadeli piyasada gevşek görünüm sergileniyor. Kuzey Kore'nin füze denemelerinin yarattığı tedirginlik Asya'da etkisini sürdürürken, Avrupa endeksleri de güne satıcılı başladı. Bu arada piyasalar ABD'de akşam yapılacak iç borçlanma ihalesini bekliyor. İMKB'de 34500-34800-35100 destekler ve 35500-35800-36000-36500 dirençler olarak takip edilecek.

Öte yandan yurtiçi para piyasasında dolar güne hafif yükselişle başladı. Dün 1.54 TL seviyelerinde dengelenen dolarda şu sıra bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5490/1.5525 TL bandında.
2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde ise bileşik faiz yüzde 12.40 seviyesine yükselmiş durumda. Gösterge tahvil dün 12.38 seviyesinden günü tamamlamıştı.

***
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Önceki Haber Sonraki Haber

PİYASA KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

'Eurodan çıkış' baz senaryoya dönüşüyor

23.05.2012 - İSTANBUL

Yunanistan'ın eurodan çıkışına yönelik hazırlık içinde olunması piyasalarda satış baskısını artırdı. Paritedeki düşüşle Dolar/TL 1.85'i aştı, İMKB %2.4 değer yitirdi.... Devamı

Yatırımcı riskten kaçtı, dolar aldı

23.05.2012 - İSTANBUL

Euro, dolar karşısında 2010 Ağustos ayından bu yana en düşük seviye olan 1.2615'e kadar gerilerken, Dolar/TL 1.85'i denedi.... Devamı

Son dört ayın en yüksek değerine yaklaştı

23.05.2012 - İSTANBUL

Haftaya yükselişle başlayan dolar, bugün 19 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.... Devamı

Borsa 57 binin üzerinde

22.05.2012 - İSTANBUL

Gün içerisinde 57.134 puana kadar yükselen İMKB-100 günü 593 puan ve artışla 57.079 puandan tamamladı.... Devamı

Yarınki zirve öncesi risk iştahı canlı

22.05.2012 - İSTANBUL

Dün dış piyasalara göre daha zayıf bir performans sergileyen İMKB yeni güne 57.000'in üzerinde başladı.... Devamı