Bağdat Baharat Başarı Hikayesi

Bağdat Baharatları Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.

Yarım asır önce büyük bir ideal ve cesaretle yola çıkan ve bugün sektöründe lider kuruluşlardan biri olan Bağdat Baharat, 60`lı yılların başında Mustafa Danacı tarafından büyük bir azim ve kararlılıkla kurularak bugünlere geldi. Devamı

Kuru İncirde 57 Bin Tona Yakın Üretim Bekleniyor

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

24.08.2009 Pazartesi - İZMİR

Şen, geçen yıl 50 bin ton olarak tahmin edilen rekoltenin yüzde 5'lik sapmayla 48 bin 176 ton olarak gerçekleştiğini söyledi.

Ege Bölgesi'nde kuru incir rekoltesinin bu yıl, geçen sezona göre yüzde 17,5 artışla 56 bin 950 ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) önderliğinde Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası ve Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü ortaklığıyla oluşturulan rekolte tahmin heyeti, sonuç raporunu kamuoyuna açıkladı.

İZTB'de düzenlenen toplantıda konuşan Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen, geçen yıl 50 bin ton olarak tahmin edilen rekoltenin öngördükleri yüzde 5'lik sapmayla 48 bin 176 ton olarak gerçekleştiğini söyledi.

Şen, bu yıl hava şartlarının normal seyretmesi halinde geçen yılın gerçekleşme oranına göre yüzde 17,5 artışla 56 bin 950 ton kuru incirin üretileceğinin tahmin edildiğini dile getirdi.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Menaşe Gabay, bu yıl kuru incirin kalitesinin üst seviyede olduğunu söyledi.

Bu yıl kuraklık yaşanmaması nedeniyle aflatoksin sorunu yaşamayı beklemediklerini dile getiren Gabay, iyi bir ihracat sezonu beklediklerini dile getirdi.

Kuru incirde yüklenen her parti malın yüzde 10'unun aflatoksin denetiminden geçtiğini, AB'nin bu oranı artırmaya çalıştığını söyleyen Gabay, "Bu oranın yüzde 50'lere kadar çıkarılmasından bahsediliyor. Bu oranın artması ihracatı büyük oranda aksatır" dedi.

Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Şen ise AB'nin istediği oranın, ihracatı durma noktasına getireceğini, bu talebe karşı Tarım Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri nezdinde çalışma yürütüldüğünü dile getirdi.

Öte yandan kuru incirde ilk yükleme tarihi konusunda TARİŞ ve ihracatçıların konsensüs sağlayacağı, ürünün yeterince kuruyarak kalitesinin düşmemesi için üreticiye süre tanınacağı ifade edildi.

Önceki Haber Sonraki Haber

EKONOMİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Türkiye'nin en değerli 87. markası Kütahya Porselen oldu

22.06.2018 - İSTANBUL

Kütahya Porselen, 1990'lı yıllarda başladığı yurtdışı atılımı ile bugün 52 ülkede müşterilerine ulaşıyor. ... Devamı

Alfemo bir haftada altı yeni mağaza açtı

22.06.2018 - İSTANBUL

Bir hafta içinde Muğla-Fethiye, Antalya-Finike, Edremit-Balıkesir, İstanbul-Sancaktepe, Tekirdağ-Çorlu ve İstanbul-Levent'e 6 farklı mağaza açıldı. ... Devamı

Ant Yapı, Londra'da 45 milyon poundluk 4'üncü projeye başladı

22.06.2018 - Yurtdışı

Londra'nın Oxford Street ve Mayfair'in yakınında yer alan, Kral Edward dönemine ait, 45 milyon pound değerindeki konut projesinin 19 ayda teslim edilmesi planlanıyor. ... Devamı

Hırvatistan’dan sökülerek taşınan tesis ihracata başladı

22.06.2018 - ADANA

Hırvatistan'da atıl duran petrokimya tesisini Adana'da yeniden kuran 2 Türk girişimci, ihracata da başladı. Dioki firması yeni bir tesis daha kurarak kapasitesini 2 katına çıkarmayı planlıyor.... Devamı

TBB'den güvenlik uyarısı

22.06.2018 - İSTANBUL

Dolandırıcılık amaçlı bazı vaatlere dikkat çeken Türkiye Bankalar Birliği, yönlendirme veya arama motorları üzerinden giriş yapılan banka sitelerinin doğruluğundan emin olunması gerektiğini vurguladı. ... Devamı