İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

İnsansız su altı aracı üreten Desistek, Avrupa'ya satacak

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

10.02.2012 Cuma - ANKARA

Desistek Robotik firması yurtiçinden ve başta Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan talep bekliyor.

 

İnsansız su altı araçları tasarımı ve üretimi konusunda faaliyet gösteren Desistek Robotik firması, Türkiye'nin ilk taşınabilir insansız sualtı aracının üretiminde son aşamaya geldi. "Bu araç taşınabilirliği sayesinde özellikle operasyon sırasında büyük kolaylık sağlıyor" diyen Ar-Ge Müdürü ve firmanın kurucularından Emre Ege, bir sonraki adımda iş sınıfı deniz altı araçlarının geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Faaliyetlerini ODTÜ KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde sürdüren Desistek Robotik firması tarafından geliştirilen taşınabilir insansız su altı aracı, boru hatları, su altı arkeoloji, petrol arama, ceset arama çalışmaları gibi sivil ihtiyaçların yanı sıra, mayın avlama, inceleme ve deniz altı kurtarma çalışmaları gibi askeri ihtiyaçlar için kullanılacak. Aracın temel özellikleri arasında yaklaşık 300 metre derinlikte çalışabilme, gerçek zamanlı görüntüleme, sonar tarama, basit bir robot kol, sıcaklık bilgisi, tuzluluk bilgisi ve derinlik bilgisinin bulunduğunu kaydeden Ege, aracın esnek bir yapıya sahip olmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Bu aracın Türkiye'de üretilen ilk taşınabilir insansız su altı aracı olduğunu vurgulayan Ege, "Bu araç taşınabilirliği sayesinde özellikle operasyon sırasında büyük kolaylık sağlıyor" dedi. Uzaktan kumanda ile çalıştırılan su altı araçlarının, su altı çalışmalarının önemli bir parçası olduğunu kaydeden Ege, aracın bir gemiye bağlı olduğunu ve bir kablo ile elektrik alıp video ve bilgi sinyallerini gönderdiğini bildirdi.

Yurtiçinden ve başta Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan talep beklediklerini kaydeden Ege, boğulma vakalarında ceset arama ve kurtarma faaliyetleri için Emniyet Teşkilatı'ndan; sualtından geçen petrol ve doğalgaz boru hattının incelenmesi için BOTAŞ'tan talep beklediklerini vurguladı. Ege, bunun yanı sıra limanların su altından gözlenmesi için sahil güvenlik, kıyı-liman işletmelerinden ve sualtında inceleme yapmak ve örnek almak için üniversitelerden de talep beklediklerinin altını çizdi.

 

Önceki Haber Sonraki Haber

EKONOMİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Konut ihtiyacımız 7,5 milyon

23.05.2012 - İSTANBUL

"2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörü" raporuna göre Türkiye'nin 2023'e kadarki konut ihtiyacı 7,5 milyon.... Devamı

İş Yatırım'dan 31,6 milyon TL net kâr

23.05.2012 - İSTANBUL

İş Yatırım Menkul Değerler'in 2012 yılının ilk çeyreğinde konsolide net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat artış göstererek 31,6 milyon TL olarak gerçekleşti.... Devamı

"Ramadan in İstanbul" ekonomiye can verecek

23.05.2012 - İSTANBUL

Ramazan'a ekonomik canlılık getirmek ve Arap ülkelerinden gelen turist sayısını artırmak amacıyla "Ramadan in İstanbul" adıyla alışveriş etkinliği düzenlenecek.... Devamı

Turkcell Superonline'da kontrol kullanıcıya geçiyor

23.05.2012 - İSTANBUL

Müşteriler bundan böyle kullanım alışkanlıklarına göre birçok farklı seçenek arasından ihtiyaçlarına en uygun internet paketini satın alabilecekler.... Devamı

BUSİAD ödülleri sahiplerini buldu

23.05.2012 - BURSA

TETSİAD Başkanı ve Küçükçalık Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık ile Küçükçalık Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Küçükçalık "Yılın İşadamı Ödülü"nü almaya hak kazandı.... Devamı