İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

Bursa Ar-Ge Proje Pazarı'nda 235 yeni proje görücüye çıktı

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

03.02.2012 Cuma - BURSA

4. Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Proje Pazarı'nda yerli ve yabancı araştırmacıların 235 projesi, dünya tekstil kamuoyuna sunuldu.

 

Tekstil sektöründe trendlere yön verecek 235 yeni proje Bursa'da pazara çıktı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) stratejik ortaklığıyla organize edilen, 4'üncü Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Proje Pazarı'nda yerli ve yabancı araştırmacıların 235 projesi, dünya tekstil kamuoyuna sunuldu. Sunumlar arasında, kir, su ve leke tutmayan hac kıyafetleri, ses geçirmeyen perde, taze balıkları korumaya yönelik tekstil malzemesi ve arı sokmalarını önleyen kıyafet gibi projeler bulunuyor.

UTİB tarafından organize edilen ve BTSO stratejik ortaklığıyla, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) organizasyon ortaklığıyla gerçekleştirilen 4'üncü Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Proje Pazarında, 80'i yabancı 235 proje, sektör profesyonelleri ve akademisyenlere sunulacak. İnovasyon ekonomisine geçişin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir istikrarlı bir yapıya sahip olabilmesi ve dünya ekonomisinde hak ettiği yeri alabilmesi adına büyük önem taşıyan ve bugün sona erecek proje pazarının açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, katma değeri yüksek ihracat ürünlerinin ihracat içindeki ağırlığının artması gerektiğine vurgu yaptı. "Bu etkinlik tekstil sektöründe önemli bir zihniyet değişiminin göstergesi" diye konuşan Çağlayan, son haline gelmek üzere olan yeni teşvik sistemiyle özellikle teknoloji ve yüksek katma değerli üretime büyük katkı sağlayacaklarını açıkladı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de konuşmasında değişimin geleceğin dizaynındaki önemine değindi. Ar-Ge ve inovasyonun Türkiye'nin geleceğinde önemli belirleyiciler olduğunu söyleyen Büyükekşi, "Bu etkinlik bizim için yol gösterici oldu. 2012'de 8 ayrı sektörde özgün ürün üretimi ve ihracatına katık amacıyla proje pazarı organize edeceğiz" dedi.

"Azığımız, Ar-Ge ve inovasyon"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, ''Rakamlar, bundan üç beş sene önce 'rekabet gücümüz kalmadı, tekstil sektöründen çıkalım' diyenleri fena halde yanılttı. Tekstil ve konfeksiyon, Bursa ve Türkiye ekonomisinin taşıyıcı kolonlarından birisi oldu. Bu iki sektörde geçen yıl 27 milyar doların üzerinde ihracata imza attık. Tekstil ve konfeksiyon toplamda açık ara en büyük üretim ve ihracat kalemimiz. Türk tekstil ve konfeksiyon sanayicileri, en zor koşullarda bile Zümrüdüanka kuşu gibi küllerinden doğmayı başardı. Bu iki sektör, gelecekte de Türkiye'yi taşımaya devam edecek. Çünkü Türkiye, pek çok alanda eskiden yaptığı işleri eskiden yaptığı gibi yapmamayı öğrendi. Ucuz iş gücüne ve kura yaslanıp katma değeri düşük üretime devam etmek yerine rekabet gücü yüksek yeni bir üretim desenine geçmenin yollarını keşfediyoruz. Bu hayati yolculuğun en önemli azığı ise Ar- Ge ve inovasyon."

Raf ömrünü uzatan gıda pedi var

Ar - Ge Proje Pazarı'na bu yıl 80'i yurtdışından olmak üzere 235 proje katılacak. Sektöre sunulacak ilginç proje başlıkları şöyle: Kir, leke ve su tutmayan hac kıyafetleri üretimi, ses geçirmeyen perdeler, taze balığın saklama süresini uzatan tekstil malzemesi, arı sokmasını engelleyen tekstiller, yanmaz tekstil malzemelerinin otomotiv sektöründe kullanımı, ürünlerin raf ömrünü uzatan gıda pedi, bakteri ve mantar üremesini önleyen tıbbi tekstil malzemesi, üç boyutlu örme kumaşlarla ortopedik destek malzemeleri üretimi, tarım sektöründe çalışanları her türlü böcek ısırığından koruyan tekstiller, tekstil malzemeleriyle bina yalıtımı.

 

Önceki Haber Sonraki Haber

EKONOMİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Konut ihtiyacımız 7,5 milyon

23.05.2012 - İSTANBUL

"2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörü" raporuna göre Türkiye'nin 2023'e kadarki konut ihtiyacı 7,5 milyon.... Devamı

İş Yatırım'dan 31,6 milyon TL net kâr

23.05.2012 - İSTANBUL

İş Yatırım Menkul Değerler'in 2012 yılının ilk çeyreğinde konsolide net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat artış göstererek 31,6 milyon TL olarak gerçekleşti.... Devamı

"Ramadan in İstanbul" ekonomiye can verecek

23.05.2012 - İSTANBUL

Ramazan'a ekonomik canlılık getirmek ve Arap ülkelerinden gelen turist sayısını artırmak amacıyla "Ramadan in İstanbul" adıyla alışveriş etkinliği düzenlenecek.... Devamı

Turkcell Superonline'da kontrol kullanıcıya geçiyor

23.05.2012 - İSTANBUL

Müşteriler bundan böyle kullanım alışkanlıklarına göre birçok farklı seçenek arasından ihtiyaçlarına en uygun internet paketini satın alabilecekler.... Devamı

BUSİAD ödülleri sahiplerini buldu

23.05.2012 - BURSA

TETSİAD Başkanı ve Küçükçalık Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık ile Küçükçalık Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Küçükçalık "Yılın İşadamı Ödülü"nü almaya hak kazandı.... Devamı