İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

Profen Başarı Hikayesi

Profen İletişim Teknolojileri ve Hiz. San. Tic. A.Ş.

Girişimci genç mühendislerin kurduğu Profen, uydu haberleşme teknolojileri alanında dünya çapında marka olma yolunda olanca hızıyla ilerlemektedir...Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Baklavacı Güllüoğlu, içecek sektörüne 'Şipa' markasıyla girdi

03.09.2015 - BURSA

Baklavacı Güllüoğlu, Şipa markalı Osmanlı Saray İçecekleri ile Türkiye'deki büyüklüğü 3,6 milyar lira olan alkolsüz içecek sektörüne adım attı.... Devamı

DKY İnşaat, konutta 'yeni nesil şehirli yaşam konsepti'ni getirdi

03.09.2015 - İSTANBUL

İlk defa 'DKY On Kağıthane' ile hayata geçecek konseptte dünyanın 'ilk dijital topluluk portalı' ile projede yaşayanlar, ilgi alanlarına göre etkinlikler düzenleyip, sosyal kulüpler oluşturup, sürekli etkileşim halinde olabilecekler.... Devamı

Aksoy Holding'den Tilkicik Koyu'na Epique Island

03.09.2015 - MUĞLA

Aksoy Holding CEO'su Batu Aksoy, projenin Tilkicik'te doğaya ve çevreye duyarlı olarak inşa edileceğini belirtti. ... Devamı

Mudo, 35 milyon TL’lik değişim ile verimliliği 2 kat artıracak

03.09.2015 - İSTANBUL

Türkiye’de 50 yıldır hazır giyim, 20 yıldır da ev dekorasyonu alanında faaliyet gösteren perakende markası Mudo, verimliliği 2 kat artıracak değişim rüzgarı başlattı.... Devamı

Suriyeli firma sayısı 10 bini aştı

03.09.2015 - İSTANBUL

Türkiye iş dünyası artık Suriyeli göçmenlere 'kalıcı' gözüyle bakıyor. İş dünyası geçici çözümler önerirken, yeni raporlarda artık Suriyeliler için uzun vadeli politikalar belirlenmesini istiyor.... Devamı