Akdöküm Sanayi A.Ş.

Akdöküm Sanayi Anonim Şirketi

Akdöküm Sanayi A.Ş. 1958 yılında İzmir/Çamdibi`nde küçük bir dökümhane olarak kurulmuştur. Türkiye`de ilk kez beyaz temper ve sfero dökümü gerçekleştiren Akdöküm, bugün 550 kişinin çalıştığı, üretiminin % 95`ini ihraç eden, konusunda 10`un üzerinde kalite belgesine sahip bir firmadır.Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Akademika Ambalaj, mayısta yeni fabrikasını devreye alacak

28.04.2017 - BURSA

Akademika Ambalaj Genel Müdürü Ramazan Kaya, mayıs ayı itibari ile devreye alacakları yeni fabrika yatırımıyla aylık üretimi 500 tondan bin tona çıkaracaklarını söyledi.... Devamı

Yüksel Tohum, 300 ürününü 70 ülkeye ihraç ediyor

28.04.2017 - ANTALYA

Yüksel Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, "Türkiye'deki toplam hibrit sebze tohum pazarının yüzde 30'unu ve serbest tohum pazarının yüzde 75'ini karşılıyoruz" dedi.... Devamı

Hollywood'un şerifleri Antalya'nın silahını kullanıyor

28.04.2017 - ANTALYA

İki yıl önce Konya Beyşehir'den Antalya OSB'ye taşınan ve yılda 40 bin silah ihraç eden Utaş ABD, Umman, Ürdün, Kanada, Kazakistan ve Tayland polisine silah satıyor. Utaş'ın silahları Hollywood filmlerinde de kullanılıyor.... Devamı

Bun Design 25 mağaza açacak

27.04.2017 - İSTANBUL

Türkiye'de 47 mağazası bulunan marka, bu yıl yurtiçinde 20, yurt dışında ise 5 mağaza açmayı planlıyor.... Devamı

Clariant'tan Balıkesir'e ağartma toprağı üretim tesisi

25.04.2017 - BALIKESİR

Clariant, Türkiye'deki mevcut üretim kapasitesini arttırmak amacıyla Balıkesir'de yeni ağartma toprağı üretim tesisini açtı. ... Devamı