Zorlu Kimyasal Başarı Hikayesi

Zorlu Kimyasal Bağlantı Sistemleri

Kalite ve güveni hedef olarak belirleyerek, 1998 yılında Türkiye'de tesis kurmak için ilk fizibilite çalışmalarını gerçekleştiren, 2000 yılından itibaren imalata başlayan Zorlu Kimyasal, bugün kimyasal dübel üretiminde dünyadaki sekiz fabrikadan biridir....Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

3F tekstilde fasonla büyüdü şimdi de İtalya için üretecek

23.06.2017 - BURSA

Hızlı moda baş döndürücü bir şekilde vitrinlerin değişmesine neden oluyor. Tekstil devlerine üretim yapan 3F bu tempoda koşabilen bir firma olarak öne çıkıyor. 3F'nin gündeminde şu anda İtalyan pazarında büyümek var.... Devamı

5 ayda 3 yeni şube açan Pakfırın, yüzde 50 büyüdü

23.06.2017 - ADANA

Adana'da 14 noktaya ulaşan Pakfırın, bu sene içinde 20 noktaya ulaşmayı hedefliyor.... Devamı

Mekpan, bayi sayısını artıracak

23.06.2017 - KONYA

Mekpan Metal Panel Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi Celalettin Hakan Katırcı, Türkiye çapında bulunan 30 bayi sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.... Devamı

Bossa'nın yeni sahibi Oğuz Tekstil oldu

22.06.2017 - İSTANBUL

Oğuz Tekstil, Türkiye'de tekstil sektörünün en büyük firmalarından biri olan Bossa'yı satın aldı. ... Devamı

Merden Lojistik, bu yıl yüzde 20 büyüyecek

21.06.2017 - İÇEL

Şirket ortağı Koral Karşılıklı, yıl sonuna kadar ciro ve hacim bazında yüzde 20'lik büyüme, istihdamda da yüzde 10'luk artış planladıklarını ifade etti. ... Devamı