Bilişim Sanayi Başarı Hikayesi

Bilişim Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

1985'te kurulan Bilişim Ltd, Türkiye'nin üstün başarıyla sonuçlanmış önemli projelerine imza atan, alanında uzmanlaşmış, öncü bir yazılımevi ve 'danışmanlık kurumu'dur... Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Polyar, enerji santrallerindeki makinelerin çelik aksamlarını üretecek

20.10.2017 - ADANA

Polyar Çelik Yapı, 10 ayda tamamladığı yeni tesisinde enerji santrallerinde kullanılan makinelerin çelik aksamlarını üretecek. ... Devamı

Sakarya'da 750 milyon TL'lik Cadde 54 satışa çıktı

20.10.2017 - SAKARYA

Projede, lansmana özel studio rezidansların metrekaresi 3 bin 800 TL'den, ofisler ise 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. ... Devamı

FIFA lisansörü olan Hatko, 77 ülkeye ihracat yapıyor

20.10.2017 - ADANA

Yılda 20 bin ton ömrünü tamamlamış araç lastiğini ekonomiye yeniden kazandırmasıyla İhracatın Yıldızları Türkiye'nin Gizli Şampiyonları yarışmasında "En Çevreci Şampiyon" ödülünü kazanan Hatko, hedef büyüttü. ... Devamı

May Tohum Doğu Avrupa'da Ar-Ge merkezi kuracak

19.10.2017 - BURSA

Bu yıl cironun yüzde 8'ini Ar-Ge'ye ayıran May Tohum, orta vadede yurtiçinde iki Ar-Ge istasyonu ve Doğu Avrupa'da Ar-Ge Merkezi kurmayı hedefliyor. ... Devamı

Burçelik, mobil kırıcısı ile 'yerinde geri dönüşüm' hedefliyor

19.10.2017 - BURSA

Burçelik Yönetim Kurulu Başkanı Serdaroğlu, çelikhanelerde yaygın olarak kullanılan eleklerle ilgili pilot hurda eleği üretimi yaptıklarını belirtti. ... Devamı