Setna Eğitim Başarı Hikayesi

Setna Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti.

Eğitime gönül vermiş kadrosu ve doğru yol haritasıyla misyonuna uygun nesiller yetiştirmek adına geleceğe giden yolda bir köprü olmaya devam eden Setna Eğitim Hizmetleri'nin bünyesindeki Özel Mimar Sinan Koleji, ülkemizin başarılı eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Medikal sanayi şirketi 'Mediclust' sektördeki payını artıracak

25.05.2018 - SAMSUN

'Mediclust Medikal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi' Samsun'da kuruldu.... Devamı

Lamcı Ayakkabı, ihracat bazlı büyümeye odaklanacak

24.05.2018 - KONYA

Lamcı Ayakkabı'nın sahibi Mustafa Lamcı, yapmış oldukları imalatın sayısız sektöre hitap ettiğini, ihracat hedefli üretim yapmak istediklerini belirtti. ... Devamı

Metis Kalıp, Ceyus ile ithalata panzehir olacak

23.05.2018 - İZMİR

Metis Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Emel Uslu, yakın zamanda Ortadoğu pazarına odaklanacaklarını, şu an pazara yönelik ürünler için çalıştıklarını söyledi.... Devamı

Seçen İplik, Ar-Ge çalışmalarını global trendlere göre belirliyor

21.05.2018 - BURSA

Seçen İplik Genel Müdürü Soykan Gülseçen, sektördeki konumlarını güçlendirmek adına her yıl düzenli olarak yatırım yaptıklarını aktardı. ... Devamı

Mekpan Panel, üretim kapasitesini artırarak ihracata ağırlık verecek

21.05.2018 - KONYA

Mekpan Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, "Yurtiçi ve yurtdışından olmak üzere 35 bayiimizle ülkemizin sandviç panel ihtiyacının yüzde 7'sini karşılıyoruz" dedi.... Devamı