Serpa Kozmetik Başarı hikayesi

Serpa Kozmetik-Ecza Malz. San. ve Tic. Ltd. Şti.

1997 yılının Nisan ayında kurulan, 2007 yılında 5.000 m² kapalı alanlı hizmet binasına taşınan Serpa Kozmetik, genç ve dinamik bir ekiple; güvenilir firma, dürüst satıcı, sistemli çalışma ve iyi hizmet anlayışı ile yükselen bir çıkış trendi yakalamıştır...Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Soyyiğit Group yatırımlarla büyüyor

24.06.2016 - İSTANBUL

Gıda sektöründe yarım asrı aşkın süredir bulunan; bitkisel sıvıyağ, toz gıda ve sıvı pastacılık alanlarında faaliyetlerine devam eden Soyyiğit Group, 2015 yılı İSO raporunda Türkiye'nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer aldı.... Devamı

Vender, Atel'in buluşunu Maraş'a getirdi artık çocuklar kaybolmayacak

24.06.2016 - KAHRAMANMARAŞ

Türk mühendisler tarafından üretilen cihazlar kolaylıkla yer tespiti yapabilecek ve acil durumlarda cihazlar 'Acil Durum' çağrısı gönderecek.... Devamı

Erdem Kaya, Münih ofisi ile Uzakdoğuluya patent hizmeti verecek

24.06.2016 - BURSA

Türkiye'de patent çalışmalarında atılım yapan Erdem Kaya Patent, artık yurtdışında da etkinliğini artıracak. Münih'te ofis açacak firma, bu sayede Koreli ve Çinli firmaları portföyüne almak istiyor.... Devamı

Jag Club, kişiye özel ayakkabı üretimiyle ofis servisine başladı

23.06.2016 - İSTANBUL

Jag Club Genel Müdür Yardımcısı Serap Polat, yeni projeyle birlikte İstanbul dışı illere de ziyarete başladıklarını belirtti. ... Devamı

Katma değeri yüksek tıbbi cihaz üretecek

23.06.2016 - BURSA

Sigmatech, tıbbi görüntülemeyle ilgili Ar-Ge çalışmalarına başladı. ... Devamı