Oğuzbey Dayanıklı Tüketim Başarı Hikayesi

Oğuzbey Dayanıklı Tük. Mal. San. Tic. A.Ş.

BEYSAN Oturma Grupları, Oğuzbey Dayanıklı Tüketim Malları San. ve Tic. A.Ş. tarafından, 1998 yılında Bolu 1.Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilmeye başlanmıştır. 31.12.2000 tarihinde İstanbul, Beylikdüzü, Tüyap Fuarı yakınlarındaki tesislerine taşınan Oğuzbey, ürün yelpazesini sürekli genişleterek, yüksek kalite ve hizmet anlayışıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

TKare, kalıpta 'kütüphane' ile tasarımda hatayı sıfırlayacak

24.03.2017 - BURSA

TKare, otomotiv sektörüne yönelik üretilen tüm kalıp standart elemanlarını tek sistemde toplayacak. Ar-Ge projesiyle hayata geçirilecek 'kütüphane' sayesinde üretim ve tasarım süreçlerinde hata ortadan kalkacak.... Devamı

Subaşı Yemek, Bilecik'in ardından Eskişehir'de büyüyecek

24.03.2017 - BİLECİK

Subaşı Yemek Genel Müdürü Yiğit Subaşı, "2016 yılında 20 milyon liralık ciro yaptık. Bu yıl hedefimiz rakamı 25 milyon liraya çıkarmak" dedi.... Devamı

Sağlık kampüsü projelerinin kalıpları Doka tarafından üretildi

23.03.2017 - KOCAELİ

Doka Kalıp İskele; Ankara, Elazığ, Adana, Erzurum, Gaziantep ve İstanbul'da eğitim ve bilimsel araştırmaların yanı sıra sağlık hizmetlerinin de verileceği sağlık kampüsleri inşa ediyor. ... Devamı

Pınar, İzmir'in geleneksel boyozunu dünyaya açıyor

23.03.2017 - İZMİR

Coğrafi işaret alan İzmir'in geleneksel kahvaltılık ürünü boyozun, Pınar Labneli Boyoz olarak Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'da tescili yapıldı. Yaşar Holding, boyozu hem ev dışı pazar hem de ev için ayrı ambalajlarda 1 Nisan'da piyasaya sunacak.... Devamı

Boa, 30-40 model üretti, 14 ülkeye ihraç etti

23.03.2017 - ANTALYA

Boa, ilaç kullanımını yarı yarıya azaltan, su, akaryakıt ve zaman tasarrufu sağlayan ilaçlama makinesi üretiminde dünya lideri olmayı hedefliyor.... Devamı