Talat Matbaacılık Başarı Hikayesi

Talat Matbaacılık ve Deri Mamulleri A.Ş.

40 yılı aşkın bir sürede yüz binlerce farklı tasarımın üretimine imza atmanın gururunu taşıyan Talat Matbaacılık, 5.000 m² üzerine kurulu entegre tesislerinde elektronik dizgi, film, cilthane, ambalaj ve ofset tesislerinde kalite ve estetikten taviz vermeden hızlı üretim yapabilmektedir...Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Envest Enerji, iç pazarda 10 milyon dolar ciro hedefliyor

29.04.2016 - KAYSERİ

Envest Enerji, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 'Koru1000' markasıyla iç pazardaki satışlarını 200 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.... Devamı

Mazaka Yazılım, sektöre damga vurmayı hedefliyor

29.04.2016 - KAYSERİ

Mazaka Yazılım, akıllı şehir projeleri için yaptığı cihazlar ile 2016 yılında üretim miktarını yüzde 200 artırmayı hedefliyor.... Devamı

Kanada'daki 16 yıllık birikimini Diyarbakır'da üretime dönüştürdü

29.04.2016 - DİYARBAKIR

Diyarbakır OSB'de Delmar Gıda'yı kuran Yüksel Kaya, üretiminin yüzde 90'ını ihracata yolluyor. Firma bu yıl ihracat yaptığı ülke sayısını 15'e çıkartmayı hedefliyor.... Devamı

'Dövme'sinin rengi için krem geliştirdi, ihracata başladı

29.04.2016 - İZMİR

Türkiye'de tahminen 1 milyon kişide dövme var. Her yıl bu sayıya 200 bin kişi daha ekleniyor. Genç Girişimciler Burak Telekoğlu ve İzzet Andaş, dövme yaptıranlara özel krem geliştirdi. ... Devamı

Yahyalı Elma Dünyası, ihracat ağına BAE ve Katar'ı da ekledi

28.04.2016 - KAYSERİ

2009 yılından beri 'Yahyalı Elma Dünyası' markası adı altında elma üretimi yaptıklarını söyleyen Çavuşağa Tarım İşletmeleri Genel Koordinatörü Merve Sarıoğlu, yeni dönemde kaliteyi artırarak, ihracatta yeni pazarlar hedeflediklerinin altını çizdi.... Devamı