İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

İlkay Kağıtçılık Başarı Hikayesi

İlkay Kağıtçılık Tic. A.Ş.

1977 yılında İstanbul'da kurulan, 2000 yılında yapışkan kağıt ve bant sanayine yönelik üretime başlayan, ambalaj, kağıt otomotiv, tekstil, yapı elemanları ve beyaz eşya vb. sanayi ile yan sanayi unsurlarına hizmet veren İlkay Kağıtçılık, sektörünün önde gelen başarılı kuruluşları arasında yer almaktadır.Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Hatay-Anamur hattında 50 şubeye ulaşacak

18.04.2014 - ADANA

Adanalı İzlemek ailesinin, 22 mağazadan oluşan 'Yonca Market' zinciri ile başlayan marketçilik serüveni, mağazalarının Migros'a devrinden sonra "Ekoroma" ile devam ediyor. ... Devamı

Evinoks'un akıllı büfeleri obeziteye savaş açtı

18.04.2014 - BURSA

Türk mutfağını uluslararası alanda tanıtmak için harekete geçen Evinoks, geliştirdiği Akıllı Büfe Yönetimi sistemi "I'Buffet"e 3 bin 500 Türk yemeğini yükledi. ... Devamı

Üçgen Dekorasyon büyümesini yeni tesisi ile taçlandıracak

18.04.2014 - TRABZON

Üçgen Dekorasyon, 3 bin TL'lik mevcut makine parkını 2014'te 500 bin TL'ye ulaştırdı. ... Devamı

Seyidoğlu 1 milyon TL yatırımla Hadımköy'de pasta tesisi kurdu

14.04.2014 - İSTANBUL

Seyidoğlu Gıda, ürün çeşidini artırmak ve ihracata dönük çalışmaları kapsamında 1 milyon TL'lik kapasite artırım yatırımı yaptı. ... Devamı

Biblio ile bu yaz 500 bin Rus turist getirecek

11.04.2014 - ANTALYA

Türkiye Biblio Globus Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, Biblio Globus'un yüzde 50 hissesini Crystal Grubu olarak satın aldıklarını bildirdi. ... Devamı