İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

Sarnıç Otel Başarı Hikayesi

Sarnıç Otel

1915 yılında konak olarak inşaa edilen, orjinal haline sadık kalınmak suretiyle otele çevrilerek, 1999'dan bu yana hizmet vermekte olan Sarnıç Hotel; "sarnıç" ismini altında bulunan ve Bizans İmparatorluğu tarafından 5.yy'da inşaa edilen sarnıçtan almaktadır...Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Cem Demir ilk fragman tesisini faaliyete geçiriyor

30.10.2014 - İZMİR

Cem Demir, Türkiye’nin ilk fragman tesisinin kapılarını ocak ayında açıyor. Trafigura’nın 5 yıl işlettiği ancak Türkiye pazarında umduğunu bulamadığı için terk ettiği tesiste 2 yıldır sürdürülen revizyon çalışmaları tamamlandı.... Devamı

Vekon'a Altın Mıknatıs ödülü

30.10.2014 - İSTANBUL

Vekon, "Amacına En Uygun Düzenlenmiş Stant" kriterleri doğrultusunda Altın Mıknatıs'ta ikincilik ödülünü kazandı ... Devamı

Akoni Kimya, 25 yıllık tecrübesine koruma kimyasallarını da ekledi

30.10.2014 - ADANA

Akoni Kimya üretim tesislerinde spesifik koruma yağları ve yüksek performans gresleri üretimi ile sektörde iddialı olmayı hedefliyor.... Devamı

Elita, "Ulusal Şampiyon" seçildi

30.10.2014 - İSTANBUL

Elita Gıda Avrupa İş Ödülleri'nde "Ulusal Şampiyon" seçildi ... Devamı

İnternette kombin yapıp Çin'de 3 milyar dolara göz dikti

30.10.2014 - İSTANBUL

Henüz 1,5 yıllık olmasına rağmen hızla büyüyen sosyal içerikli alışveriş platformu Bu Kombin.com Çinli ortak YuuZo ile Çin pazarına giriyor. Hedef pazardan 3 milyar dolarlık pay almak.... Devamı