İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

By Dekol Mobilya Başarı Hikayesi

By Dekol Mobilya Tekstil San. Tic. Ltd. Şti.

1989 yılında Adapazarı'nda kurulan By Dekol Mobilya ilk günden bugüne, hedeflerinden hiçbir şekilde ödün vermeden; zengin tasarım, konfor ve kullanım rahatlığı özelliklerini en yüksek düzeyde tutarak, ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı pazarına sunmuştur.Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Silikondan pantolon şeridi üretti, şimdi dünyaya açılıyor

25.07.2014 - KAHRAMANMARAŞ

Cerrahi operasyonlarda kullanılan silikon malzemesinden, "likralı kemer şeridi" üreten Ak Karaokur Tekstil, dünya pazarlarına girmeye hazırlanıyor. ... Devamı

İzmir'in boyozu yeni lezzetleriyle İstanbul yolcusu

25.07.2014 - İZMİR

Alsancak Dostlar Fırını ortaklarından Berrin Akar, "Günde 3 bine yakın boyoz üretim kapasitesine sahibiz. Yeni imalathanenin ardından bu rakamı daha da artıracağız" açıklamasını yaptı.... Devamı

Kilden yerli marka yarattı globalleşmeye odaklandı

24.07.2014 - İSTANBUL

Yakın zamanda var olan ülke sayısını daha da artıracak olan Dermokil, her yıl yüzde 30-50 arasında büyümeyi hedefliyor.... Devamı

Ferla, tiftik topsu üretiminin yüzde 90'ını İtalya'ya ihraç ediyor

24.07.2014 - ANKARA

Ferla Şirket Müdürü Saadet Gülümser Yıldırım, "Orta ve uzun vadeli ihracat hedeflerimizde ise İtalya, Fransa, İspanya ve Almanya yer alıyor" dedi.... Devamı

Teknoloji devi büyüme ve yatırım için Türkiye'yi seçti

23.07.2014 - İSTANBUL

ABD'li teknoloji devi Avnet, Türkiye'de cirosunu 3 yılda 3'e katlayarak 170 milyon dolara çıkardı. Bu performans, şirketin büyümede odağını Türkiye'ye çevirdi. ... Devamı