İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

Bony Tekstil Başarı Hikayesi

Bony Tekstil

Çorap sektörüne yönelik olarak, Hasan Gülkaya tarafından üretim ve satış amacıyla 1986 yılında kurulan, ülkemizde sektörünün öncüsü olan BONY, kurulduğundan bu yana planlı, programlı ve istikrarlı büyüyerek, mükemmelliyetçi bir tutumla, müşteri odaklı çalışma prensibi edinmiştir... Devamı

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Munzur Su, yeni ihracat pazarlarına akacak

30.09.2014 - İSTANBUL

İldeki tek ihracatçı olan şirket, ihracat yaptığı ülke sayısını ve kapasitesini artırmayı planlıyor.... Devamı

Yonca, 150 milyon dolarlık yatırımla hayvancılığa 'kümelenme' getirdi

26.09.2014 - İSTANBUL

Şirket, 2018'de tarımsal üretim alanını 20 bin dekara, büyük baş hayvan sayısını da 24 bine çıkarak, 302 milyon liralık ciro yapmayı hedefliyor.... Devamı

Feka, 25. yılı yeni fabrikayla kutladı

24.09.2014 - BURSA

Üretimlerini Bursa OSB'deki toplam 15 bin metrekarelik fabrikasında tek çatı altında toplayan Feka Otomotiv, yeni fabrikasının açılışını yaptı. ... Devamı

Ceday'ı kurdu, çiftçilere teknoloji götürdü

24.09.2014 - İZMİR

Yurtdışından bin 500 euroya getirilen elektronik cihazın yerlisini 500 euroya üreten genç girişimci Murat Varlıklı, kurduğu şirketle bir yandan tarımda verimliliği arttırırken, diğer yandan da ithalatın önüne geçiyor.... Devamı

Kervan, dünyanın en yaygın yumuşak şeker üreticisi oldu

23.09.2014 - İSTANBUL

Cirosunda ihracatın payı yüzde 70 olan Kervan Gıda, Bebeto markası ile dünyada en fazla satış noktası olan yumuşak şeker üreticisi haline geldi. ... Devamı