SUDEKS İnşaat Başarı Hikayesi

SUDEKS İnşaat Turizm Taahhüt Tic. Ltd. Şti.

SUDEKS İnşaat, başarılarını yapımını gerçekleştirdiği konut projeleriyle kanıtlayan, sektöründe önemli yer edinebilmiş inşaat firmaları arasında yer almaktadır...Devamı

Alturna'dan basınçlı suyla fındık zarı soyan makine

Google Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

14.12.2010 Salı - ORDU

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti.

 

Alturna Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, basınçlı suyla fındık zarı soyma makinası üretti. 1980 yılında fındık sektörüne yönelik hizmet vermeye başladıklarını belirten Alturna Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere fındık kırma fabrikaları kurduklarını söyledi. Albayrak, "Yurtiçinde ise, bölgede fındık işleme ve fındık kırma tesisleri kuruyoruz.Makine ve fındık sektöründe yeni ürün geliştirmek için 2004 yılında Ar-Ge bölümü kurduk" diye konuştu. Ar-Ge departmanlarında, iki konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, şunları söyledi:

"İlk çalışmamız tanburlu fındık kırma tesisiydi. İkinci çalışmamız ise basınçlı su ile natürel fındık zarı soyma sistemi. Her iki çalışmamıza da patent verildi. Bunun yanı sıra her iki proje de TÜBİTAK ve TEYDEP tarafından desteklendi. Tanburlu fındık kırma sistemi, kalibrasyon kabuk ayırma ve kırma yöntemlerinde, fındık kırma sektörü için bir devrim niteliğinde. 20 ton/gün iç fındık kapasiteli bir tanburlu fındık kırma sistemi için, 200 metrekare kapalı alan yeterli. Toz yok, gürültü yok, insan sağlığına uygun ve tamamı çelik konstrüksiyon. Geliştirdiğimiz bu sistem 250 kg/saat kapasiteli olduğu gibi, 5 bin kg/saat kapasiteli de olabiliyor."

Albayrak, ikinci projeleri olan basınçlı suyla fındık zarı soyma sistemini ise, işlenmiş fındık sektöründe natürel fındığın zarının ısıl işlemle ayrılmasına alternatif kazandırmak için ürettiklerini kaydetti. Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa basınçlı suyla fındık zarını soyma işlemini sektöre tanıttık. Bu makine ile sektöre daha zengin ürünler elde edeceği, katma değer sağlayacağı kazanımlar sunduk. Bu sistem, fındığın dışında, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi diğer sert kabuklu meyvelerin de zarının soyulmasında kullanılan bir sistem. Bu çalışmalarda, ODTÜ Gıda Mühendisliği Kürsü Başkanı Prof. Dr. Suat Ungan'ın katkıları büyük."

Önceki Haber Sonraki Haber

FİRMA HABERLERİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Makro Tarım ihracat payını yüzde 80'e çıkaracak

02.12.2016 - ANTALYA

Bitki besleme alanında önemli firmalar arasında yer alan Makro Tarım, ihracat hedefini yükseltti. Firma, yüzde 35'lerde olan ihracat payını yüzde 80'lere çıkartmak için çalışıyor.... Devamı

Digital Planet, 'Cutu' ile verileri yüzde 98'e kadar küçültecek

02.12.2016 - İSTANBUL

Digital Planet, yeni teknoloji ürünü 'Cutu'yla yazılım entegrasyonuna ihtiyaç duymadan dokümanları yüzde 98'e kadar sıkıştırabilecek. ... Devamı

Kasapdöner'den TL bazlı franchise

02.12.2016 - İSTANBUL

KasapDöner, Türk Lirası'nın güçlendirilmesi ve korunması için 50 bin dolar olan franchise bedelini 150 bin TL'de sabitleme kararı aldı. ... Devamı

Mera hayvancılığı ile toprağın kalitesi arttı

02.12.2016 - ANKARA

Biga'da kurulan hayvancılık işletmesinde, yem kullanmadı, sulama, gübreleme ve tohumlama yapmadı. Bu sayede bölgenin organik madde oranı yüzde 35 artarken, ortaya çıkan hayvansal ürün de daha kaliteli oldu.... Devamı

Dr. Otto Yatak, e-ihracatla Avrupa'ya girecek

02.12.2016 - İÇEL

Dr. Otto Yatak, bu yıl aralık ayından itibaren Avrupa ülkelerine yatak göndermeye başlıyor. ... Devamı