İŞ'TE KOBİ'nin avantajlarından faydalanmak için lütfen giriş yapınız.

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum

Metalurji Grubu Başarı Hikayesi

Metalurji Grubu

1992 yılında Ankara'lı sanayicilere hizmet vermek amacıyla kurulan, 24 saatlik çalışma sistemi ile yıllık 4.000 ton ısıl işlem kapasitesi bulunan, Metalurji Grubu; proses takibinde zaman-sıcaklık diyagramı, zengin laboratuvar ekipmanlarıyla sadece Ankara'da değil ülke çapında müşteri potansiyeline sahip olmuştur.Devamı

Algida, Avrupa'ya Konya'dan açılacak

Google Yahoo Facebook del.icio.us StumbleUpon Twitter Digg

22.03.2012 Perşembe - İSTANBUL

Algida Türkiye, Konya'da 100 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. 2013 yılında devreye girecek yeni üretim tesisi için 295 kişilik yeni istihdam yaratılacak.

 

Algida, Çorum'dan sonra Türkiye'deki ikinci fabrikasını Konya'da açıyor. Toplam 100 milyon dolara mal olacak yeni fabrika, ilk etapta 80 milyon litrelik üretim yapacak. Çorum fabrikasında daha çok Türki cumhuriyetlerine ihracat yapan Algida Türkiye, 2013 yılında faaliyete geçecek Konya fabrikasından Avrupa'ya ihracat yapmayı hedeflediğini açıkladı.

Dondurma pazarına girdikleri 1990 yılından bu yana 13 kat artan tüketim hacmi ile birlikte Türkiye ile ilgili hedeflerini de büyüten Unilever, Algida markası tek seferdeki en büyük yatırımını Konya'ya yapıyor. Geçtiğimiz yıl işareti verilen yatırım kararının ayrıntıları, dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Halen Çorum'da bir üretim tesisi bulunan ve buradan 16 farklı ülkeye ihracat yapan Algida Türkiye, Konya'da 297 bin metrekarelik alanda 80 bin litreden başlayıp, 200 bin litrelik üretim kapasitesine ulaşacak fabrikanın temellerini atıyor.

100 milyon dolara mal olacak

Toplam 100 milyon dolara mal olacak fabrika 295 kişiye yeni istihdam sağlayacak ve Unilever'in diğer dondurma fabrikalarına da emsal teşkil edecek. Fabrika'nın asıl farkının ise ihracat pazarlarında ortaya çıkması bekleniyor.  AB'nin Türkiye'ye süt ve süt ürünlerinde uyguladığı ambargo, pek çok firma için engel oluşturuyor. Bu engeli aşmak için sektörün önde gelen dernekleri ile bir çalışma yapıldığını anlatan Unilever Türkiye Gıda Pazarlama Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, "Bu sorun için 3-4 yıldır bir çalışma içindeyiz. Bizim Konya fabrikamız için alınan sertifikalar  AB yasaları çerçevesinde. Ben bu sorunun 1 yıl içinde sona erdirileceğini tahmin ediyorum. Konya fabrikasında Türki Cumhuriyetleri ve Orta Doğu dışında Avrupa'ya da yatırım yapmak istiyoruz" diye konuştu.

2015'te tüketim 5.6 litreye çıkacak 

Algida'nın Türkiye'ye giriş yaptığı 1990 yılında 0.3 litre olan kişi başı tüketim günümüzde 4 litreye ulaştı. Algida Pazarlama Direktörü Özgür Kölükfakı, bu yıl 16 çeşit yeni ürünün piyasada olacağını ve Algida'nın kış-yaz sezonu arasındaki tüketim farkını en aza indirmek için çalışmalar devam edeceğini anlattı. Sektörün 2011 yılında 1 milyar TL'Lik ciroya ulaştığını aktaran Kölükfakı, "Hedefimiz 2015 yılına geldiğimizde kişi başı dondurma tüketimini mevsimselliği de azaltarak 5,6 litreye çıkarmak"  ifadesini kullandı.

 

Önceki Haber Sonraki Haber

EKONOMİ KATEGORİSİ ALTINDA YER ALAN DİĞER HABERLER

Kapasite kullanımı temmuzda yüzde 74.9

25.07.2014 - ANKARA

Kapasite kullanım oranı temmuz ayında, geçen yılın aynı ayına göre 0.6 puan azalarak yüzde 74.9 seviyesinde gerçekleşti.... Devamı

Reel kesimin güveni azaldı

25.07.2014 - İSTANBUL

Reel kesim güven endeksi temmuzda 109 oldu... Devamı

Otogaz satışı mayısta arttı

25.07.2014 - ANKARA

Otogaz satışları mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarak 236 bin 399 tona ulaştı. LPG ithalatı aynı dönemde yüzde 1,3 azalarak 263 bin 512 tona geriledi.... Devamı

Türkiye'nin dünya ihracatı içindeki payı artıyor

25.07.2014 - İSTANBUL

MB Başkanı Erdem Başçı Türkiye İhracatçılar Meclisi yönetim kuruluna yaptığı sunumda, net ihracatın büyümeye ve dengelenmeye olumlu katkı yaptığını söyledi.... Devamı

Yeni teknolojilere odaklanan Turkcell yüzde 2.4 büyüdü

25.07.2014 - İSTANBUL

Turkcell, 2014 ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. ... Devamı